Youtube Live Getting Higher,Subscribe Now.


Blog Ucing 100k Pageview Dan Peristiwa Itu


  Hi Blogger & Readers.Alhamdulilah 25 Apr 2017 adalah hari bersejarah buat Blog ini kerana pageview Blog ini sudah pun mencecah 100k pageview.Walaupun agak lama dari mula Saya buat Blog ini pada 29-10-2014 akan tetapi 100k pageview  itu  amat bermakna buat Blog ini apatah lagi kalau sampai 1juta pageview.

  Pada mula Saya buat entry adalah pada 29-10-2014 iaitu mengenai Projek Ucing Kadayan memang saya tidak pandai buat entry selepas itu hanya gambar sahaja Saya postkan.kalau di imbas lagi entry itu memang blog ini hanya gambar gambar dari hasil buatan Animasi Saya.Melihat blogger lain membuat entry itu seronok juga lama kelaman Saya pun cuba lah membuat entry untuk Blog ini .

  Mula mula apa yang Saya lakukan adalah menjadi Follower Blogger dan Google Plus.Sebenarnya kalau kita menjadi Follower Google Plus kepada Blogger lain maka apa yang diaorang update akan masuk ke dalam Email kita dan sejak peristiwa itu ada seorang Blogger ni selalu je update jadi email Saya makin banyak .Memang masalah email ini pun Saya tak tahu jadi Saya Email balik lah pada Blogger itu.Saya agak hairan lah sikit kerana balasan yang Saya terima bagai nak marah .Rupanya baru Saya sedar bahawa Saya ini orang Brunei ada sedikit wasangka dalam Bahasa Malaysia hehe (^_^).

 Tetapi sekarang kami sudah ok hehe (^_^).Alhamdulilah sampai sekarang Saya berani buat Segmen pula tu.hehe (^_^).Nah kepada yang nak join Segmen Ucing Nak Try Irama Melayu silakan kerana Saya akan Tutup Segmen ini pada petang nanti pukul 5 pm. 26-4-2017.

Tinggal Sehari Sahaja Lagi Segmen Ini Berlangsung


  Hi Blogger & Readers.Hanya tinggal Satu hari sahaja lagi Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu akan berakhir.Oh Alangkah Mudah nya Segmen ini..Segmen ini sangat mudah hanya Copy Paste sahaja dan Follow Blog ini tak sampai satu minit pun kalau Anda nak membuatnya.

  Alhamdulilah..Ramai Blogger yang ikut serta Segmen tonton ini walaupun tempoh yang agak singkat iaitu hanya 10 hari sahaja berlangsung Segmen ini.Jadi kepada yang singgah kat Blog ini cepat cepat lah ikuti Segmen ini.Jangan Jadikan Anda Blogger yang ketinggalan kerana tidak menyertainya.

*Bertindak Sekarang.Segmen Masih Berlangsung...Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu

Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu

Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu ( April 2017), My Segmen, My Blog, Jom Join Segmen,  
Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu
Segmen Blogwalking dan Bloglist By Miss Banu.

" Selamat hari jadi buat Miss Banu semoga panjang umur murah rezeki dan sukses dalam apa jua bindang yang anda ceburi ok"


* Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Masih berlangsung tinggal sehari sahaja lagi.ikuti segera.jangan jadikan anda blogger yang ketinggalan kerana tidak menyertai segmen ini.

Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu




  Assalamulaikum.Segmen Tonton Ucing kali ini mempersembahkan lagu Irama Melayu.Apakah judul lagu tersebut.? Jawapan akan di berikan melalui video Animasi ini setelah Segmen ini Tamat.Mari Sertai Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Sebagai Supporters.Syarat-syarat nya adalah mudah:


1) Follow Blog Ucing Kadayan,Google + atau Facebook Ucing.
2) Buat Tajuk Post " Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu "
3) Copy ( Gambar Segmen ) di atas dan masukkan ke dalam Entry Anda.Link Balik ke Post Entry ini.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen di Bawah.


Tag Rakan Anda
Tamat Segmen 26-4-2017.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Sebagai Supporters.

Segmen Tonton Ucing Yang Di Nantikan


   Hi Blogger & Readers.Lama sungguh Saya tak upload Animasi ucing di Youtube Lilyrayme.Jadi kali ini Saya teruja pula nak buat video Musik Animasi Ucing berirama Melayu.Itu lah Saya lain di buat lain pula yang jadi bak kata pepatah Sambil menyelam minum air.Walapun Projek ucing belum siap Saya akan sedikit sedikit membuat Animasi lain untuk hiburan di youtube saya.Yalah dah 6k subscribers tak kan tak buat Animasi untuk menceriakan Youtube Saya.

  Oleh yang demikan Saya kan membuat satu Segmen Tonton untuk Animasi ini.Jadi kepada yang nak join Segmen itu nanti kena lah Follow syarat yang mudah saya berikan.Sebelum ini Saya ada membuat Segmen Tonton Alhamdulilah ramai juga para Blogger join Segmen itu.Segmen ini agak Singkat kerana ianya berakhir dalam masa seminggu atau 10 hari sahaja jadi para Blogger kena lah cepat bertindak.

  Kesemua Perserta yang join Segmen akan di Senaraikan dalam video itu nanti sehabis sahaja Animasi itu tamat sebagai Supporters.Insa Allah dalam masa terdekat Saya akan buat Segmen tonton Animasi Ucing jadi kepada yang belum atau baru kenal Blog ini kena lah Follow Blog ini ya..(^_^) hehe.

* Mari Saksikan Supporters Animasi Lagu Sudah Ku Tahu Versi Ucing.

*Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Berlangsung Sekarang.

Wordless Wednesday Uk#44 Baby Sleep Positions


Baby Sleep Positions: The Roundhouse Kick.Ada sesiapa baby yang Tidur macam ini.? Sumber dari whatsapp.

* Sumber dari whatsapp.*Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Segmen kilat I Need New Bloglist

Segmen Kilat " I Need New Bloglist ! "
Assalamulaikum.Blogger Mellya nak buat segmen kilat "I Need New Bloglist". Cara join, senang je, follow dan tinggalkan link di Blog Mellya.Segmen akan tamat pada 10 April 2017.Ucing dah join Segmen yang mudah (^_^).kepada yang nak join sila ke Banner di atas.

Segmen Pencarian Bloglist Peaceful By Najihah

Assalamualaikum. Tujuannya segmen ini adalah untuk mencari senarai bloglist untuk diletakkan dalam blog peaceful ini.Jadi buat yang berminat marilah join segmen ini. Sambil-sambil anda sertai anda juga boleh blogwalking ke blog para peserta. Jangan risau. Syarat- syaratnya mudah sahaja.Ucing dah join segmen..

Siapa nak join sila tekan banner atas tu..(^_^) Segmen ini akan berakhir pada bila-bila masa. Jadi segera sertai sebelum tamat.

11 Soalan Dari Blogger Sayidahnapisah


  
  Hi Blogger & Readers.Hari ini Saya nak jawab 11 Soalan dari Sayidahnapisah dari Sunshine Blogger Award beliau.Terima kasih kerana tag ucing ya.(^_^)..dan jawapan Saya adalah...
1. Lagu apa yang paling anda suka & layan sekarang ni? (boleh lebih dari satu)
Epic Music (boleh cari di youtube) janganlah malu-malu (^_^).

2. Teringin nak travel kat mana? Kenapa di sana?
Kalau banyak duit memang nak round satu dunia ni lah. kerana kita tinggal di dunia.(^_^)hehe..

3. Lebih rapat dengan mak atau ayah?
kedua-dua memang rapat,tapi sangat rapat tentu lah mak.
4. Time sekolah dulu, subjek/ mata pelajaran apa yang paling anda suka? Sebab?
hehe..yang paling suka Art je senang tak payah fikir.
5. Pernah tak rasa putus asa dalam hidup? Bilakah?
kalau perkara yang kita mahukan tidak menjadi-jadi sampai terhenti di situ buat        selamanya.bila saya buat animasi transformer (^_^).

6. Apakah kata-kata perangsang/motivasi yang selalu anda kata pada diri sendiri when things get tough in your life?
Mula mula tu kena sabar dulu.Lepas tu kata pada diri sendiri " saya Orang yang HEBAT!!.The Best & The Worrior.(kalau dengar lagu Epic Music memang menjadi ni hehe).

7. Posisi favourite bila nak tidur?
Tidur posisi sebelah kanan .
8. Tajuk buku/novel yang paling latest/last anda baca?
hehe tak minat lah.
9. 5 perkara yang anda TERINGIN SANGAT SANGAT nak buat sebelum umur mencecah 50 tahun [bucketlist/wishlist]
1.menabung.
2.jaga kesihatan
3.laksanakan impian
4.melancong
5.bersocial dengan blogger.(jadi kena lah follow Ucing (^_^) )

10. Nyatakan hobi pelik yang anda buat tapi orang lain tak buat atau jarang-jarang buat.
Selalu lukis motor kalau ada kertas kosong.pelik tapi minat kereta sport.hehe.
11. What do you think of my blog? sincerely eh jawab hehehe.
Entri yang menarik dan comel .

Ok terjawab lah sudah 11 soalan dari blogger sayidahnapisah dan semoga Blogger gembira dengan jawapan Saya itu hehe (^_^).

* Mari Subscribe youtube Ucing...

Youtube Mencecah 6k Subscribers Dan Meningkat


  Hi Blogger & Readers.Lama Saya tidak buat Entri untuk Blog ini .Kini Saya telah kembali dari bercuti sempena cuti sekolah untuk meluangkan masa dengan keluarga.tak sedar Saya rupanya Youtube subscribe Ucing sudah mencecah 6 Ribu Subscribers dan meningkat.Alhamdulilah..wow..

  Impian Saya nak memcecah 10k subscribers insa allah mungkin impian itu tercapai kerana youtube Saya sudah pun melimpasi 5k jadi tak mustahil akan mencecah 10k.Apa saja impian yang kita nak harus di tanam dengan sifat kesabaran.kalau kita tergopoh gapah nanti impian itu tidak menjadi pula.(^_^).hehe..Sabar lah 10k subscribers.

  Ya Kepada Blogger yang belum Subscribe Youtube Ucing, boleh lah tekan Subscribe Button atas tu .mudah je semudah ABC dan tak sampai Seminit pun.Anda boleh lihat karya Animasi Saya dalam Youtube tersebut kerana kesemua Animasi Saya upload disana dan Free tengok pula tu (>.<).jangan lupa Share pada Rakan Media Social ya.

Anda boleh Subscribe di Atas atau di sini Subscribe Sekarang.

11 Soalan Dari Blogger Unnianje


THE SUNSHINE BLOGGER AWARD : SHIKIN RAZALI

Assalamualaikum,
 
Hi Ucing kena tag lagi oleh Blogger  Unnianje .Sebelum ini Saya ada buat Segmen Sunshine Blogger Award dan kali ini Saya kena jawab 11 soalan dari Segmen Sunshine Blogger Award unnianje.Jawaban 11 soalan dia adalah :

1. Who are you?
 "Lilyrayme" lily isteri saya ,Lyra anak saya, dan Rayme saya.Saya adalah pembuat animasi (Ucing) (^_^).

2. During the course of your life is the most embarrassing this ever happened?
 Pengalaman memalukan apabila saya telefon dan mengorder makanan bungkus seperti mee goreng,minuman dan lain lain.Dia balas "maaf cik ini kedai perabot.".(>_<).

3. You like travel? why?
 kadang kadang saja kalau ada banyak budget baru boleh travel.

4. state in Malaysia,a state where your don't go?
 Ini tak tau lah ,kalau bolehe semua nak terjah.

5. Which state cuisine that you like? ( unless your state)
 Saya pernah ke china di guangzhu dan suka makan makanan arab di sana .hehe negara china tapi suka makanan arab.(^_^).

6. Do you like your job now?
ya memang suka kerja saya.kalau tidak dah keluar dari sini.

7. The most disappointing in your life? why?
perkara yang nak di mahukan tapi tidak menjadi juga.

8. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?
Isteri saya.

9. What is the first thing, will do when you wake up?
Mandi dan solat subuh.

10. If someone give your 10k. what do you do?
Pergi umrah dan belanja makan sekeluarga

11 What you like about me? why?
Blogger wanita muslimah.kerana saya suka wanita berhijab.

Ok lah dah Settle..Lepas tu Anda kena tengok animasi ucing dan share pula..hehe (^_^) kat sini

SEGMEN #JMBELOG : HANG MAI MANA ?

Ucing Asal Brunei
 
Segmen dari blogger jm belog paling mudah.Ucing join segmen yea (^_^)

Tamat : 12 Mei 2017 - 2359hours / 1159 malam
 

Sunshine Blogger Award Ucing Kadayan


SunShine Blogger Award - Anum Abdullah
The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger MellyaCrayola atas kesudian untuk tag Ucing. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh sis ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine Blogger Award ni dulu ;
Here are the RULES
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog 
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you 
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions 
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog.
11 Soalan dari Blogger MellyaCrayola adalah :

1) How did you come up with the name for your blog?
Blog ini Saya beri nama ucing kadayan kerana saya suka kucing dan saya adalah orang kadayan,jadi ucing tu adalah kucing.

2) Have you had any cool experiences from blogging?
Pengalaman terbaik berblog ini adalah saya boleh menjana duit .(^_^) hehe..

3) Have you made any good friends from blogging?
Banyak kepada yang blogger dan readers yang follow blog ini adalah good friends jadi pada yang singgah blog ini ke lah follow..hehe.

4) Will you share a link to your favorite blog post?
Anda boleh lihat link di atas yang bernama penghasilan.(macam duit lah pula).

5) What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
kepada yang baru nak buat blog tu jangan lah malu malu.sebenar nya buat blog ini mudah nak simpan gambar pun kira buat blog juga.

6) Beyond blogging, what do you (as a job)?
Saya ini ahli pemasangan komputer dan suka membuat animasi.

7) Tea/Coffee?
Coffee memang minta dengan aroma nya.

8) What’s the first thing you do in the morning?
Pagi pagi mandi dan solat subuh.

9) What is/are your travel goal(s) for 2017?
Belum tau lagi kalau boleh semua nak pergi.

10) If you could live in any country, which one would it be?
Madinah

11) What was your favorite movie of 2016/2017
Saya suka movie aksi seperti avenger dan superheroes.

Yeaa..(^_^).. Saya sudah pun selesai menjawab 11 Soalan dari Teman Blogger MellyaCrayola

Sekarang Saya nak Tag 11 Rakan Blogger untuk menjawab 11 Soalan dari Saya pula..Mari lihat siapa yang Saya Tag kat bawah ini..(^_^).Ada Berani.?


Jawab Soalan dari Ucing dalam Bahasa Melayu pula..

1) Terangkan kepada saya siapa awak sebenarnya.?
2) Makanan kesukaan yang tidak boleh di lupakan.?
3) Musik yang selalu dimainkan ketika bersedih.?
4) Pengalaman memalukan yang terjadi di hadapan orang ramai.?
5) Apa yang anda buat pada masa lapang.?
6) Peristiwa kejutan (suprise) yang menyeronokan.?
7) Perkara yang membuat anda marah.?
8) Peristiwa yang menyeramkan.?
9) Bagaimana cara seseorang itu boleh membuatkan anda senyum.?
10) Lawak habis sampai anda sakit perut tergolek-golek.?
11) Bila waktu dan masa membalas 11 soalan saya ini.? (^_^)

Lakastah Join Segmen Belog Urang Brunei


Lakastah join Segmen Belog Urang Brunei dari Blogger Fae.tarikh tamat segmen: 16hb Mac 2017.Ucing sudah join segmen ,siapa nak join silakan dan Jawab soalan seperti di bawah..

"Answer SALAH SATU daripada soalan-soalan ne: apa komen terburuk pernah reader tinggalkan dalam entri anda? OR selain daripada reader Malaysia, negara luar mana lagi yang pernah komen entri anda, jika ada?"
 
Ok Ucing pilih satu Soalan saja iaitu : Apa komen terburuk pernah reader tinggalkan dalam entri Anda.?
  Kalau dari Blog ucing ,Komen yang buruk sangat tu tidak lah ada hanya diaorang tinggal iklan jualan mereka semasa saya membuat segmen.

 Kalau dari Youtube Ucing tu banyak.Animasi guruku tersayang video cover Saya tidak lah seberapa pun.Mula mengupload tu banyak komen nagetive seperti tidak " cantik " dan kesalah lirik yang mula menjadi popular di youtube Saya.

Apa apa pun Saya berasa banga kerana video itu di tonton sampai 2 juta dan meningkat.Wow.(^_^).

*Kalau tidak percaya lihat lah di Guruku Tersayang Video Cover..lepas lihat Share....ya..

Segmen Awak Follow Saya Saya Follow Awak

Starlavenderluna's Journal Of Life

Assalamualaikum wbt..

Segmen awak follow saya ,saya follow awak by Shikin Razali.Follow Blog untuk menambah kenalan maya yang baru, dalam erti kata lain bolehlah blogwalking..

Segmen tamat : Tarikh Segmen : 09/03/2017 sehingga 09/04/2017.

* Ok Ucing dah Join Segmen ini.Mari ramai ramai  untuk join segmen.(^_^).

Blog Follower id Ucing :blogID=5472524889582544062 

I Nak Follow Blog Ucing Lah Adalah Trafik


  Hi Blogger & Readers.Tips Blogger kali ini adalah Widget Follower.Widget Follower untuk blogspot yang dulunya bermasalah kini Saya kembalikan di  Blog Ucing.Sudah lama Saya tidak gunakan widget ini sejak ianya bermasalah.Saya gantikan tulisan ayat " Saya Nak Follow Blog Ucing lah" dengan link url follower blog ini.

  Nampak agak meriah lah Bolg ucing kali ini.Ayat "saya nak follow blog ucing lah " ini Saya tinggalkan sementara mana tahu follower widget itu mula bermasalah lagi.Jadi ianya adalah sebagai backup untuk follower widget itu.Followers Blog ucing ini tidak lah banyak sangat hanya 335 setakat ini jauh lagi nak sampai 1000.

 Apa yang menarik tentang widget follower ini ialah Gambar icon Blogger.Kepada yang follow Blog ini akan terpapar lah gambar icon blogger itu,Jadi kepada yang singgah Blog ini insa allah akan ter tekan lah gambar icon mereka ini dan ini juga akan menambahkan Trafik Blog mereka.

  Jadi kepada yang belum follow Blog ucing dan mana mana yang singgah di Blog ini antara Blogger mahupun Readers jangan lupa Tekan tombol Follow.Kepada yang sudah follow tu jangan tekan unfollow pula ya.(^_^) nanti bertambah kurang lah angka follower Blog Ucing.

* Tonton Stickman Mechanic Vs Evil Stickman.

Pencarian Bloglist April - Jun 2017

Assalamualaikum.
Dengan segala hormatnya Cik Kejupenyet menjemput bloggers sekalian join
PENCARIAN BLOGLIST APRIL - JUN 2017 💖 . 
http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/03/pencarian-bloglist-april-jun-2017.html 

  10 blog bertuah akan ditentukan melalui random.org
7/3/2017 - 30/3/2017
 * Kepada yang nak join sila klik banner atas tu.Ucing dah join segmen ini (^_^).

Anda Pernah Main Benda ini Ke


  Hi Blogger & Readres.Beberapa hari ini Saya kurang bersemangat nak buat Animasi.Tidak seperti dulu kalau komputer sudah on Saya terus sahaja buka Software Animasi dan meneruskan apa yang belum siap.Tidak tau lah mengapa mungkin terlalu letih menghadap komputer.

  Ya hari hari menghadap komputer agak bosan juga kan.mata kita akan mula terasa letih kerana sinar monitor komputer itu membuatkan mata kita silau walaupun tidak kuat.kalau di bandingkan komputer dan handphone,bagi Saya handphone agak meletihkan mata juga kerana skrin handphone kecil dan konta mata kita berkerja untuk mefukos apa yang kita baca.

  Kepada yang selalu banyak mengunakan hp tu kena kurangkan lah untuk kesihatan mata kita juga.Mungkin ada blogger yang tahu untuk kesihatan mata kita kalau ada boleh lah kongsi kesihatan mata di bawah komen ini dari segi permakanan dan lain lain.

  Saya ada pertanyaan,Sila rujuk pada gambar di atas.sepertinya macam permainan kanak-kanak kan.Saya sudah lupa apa nama mainan ini.Dulu zaman kanak-kanak selalu main mainan ini seperti gasing tapi ianya terbang ke atas.Sesiapa tahu sila komen di bawah ini ya (^_^).

* Sila Subscribe Youtube Ucing dan Tonton.

Misteri Perubahan Template Blog Ucing


  Hi Blogger & Readers.Baru saja beberapa hari Saya membuat Entri mengenai icon Gambar Template menjadi kecil,Hari ini Saya lihat Template Blog ucing sudah pun kembali seperti Asalnya.Hi apa sudah jadi.? Perubahan template ini sudah pun menjadi Misteri,Siapa yang mengubah ni.? Saya tak tahu lah macam mana dia boleh berubah .Mungkin Saya buat Entri mengenai template ini yang berubah sendiri dan ingin Saya tukar template kepada template kosong buatan sendiri.

  Apa apa pun Saya suka template ini kerana ianya mengikut citarasa Saya.Perubah sedikit Saya lakukan di tepi atas bawah gambar itu.Anda perhatikan Gambar di atas "start" itu ia bagaikan Start menu seperti windows start menu kan.(^_^) .Jika Anda klik start itu ianya akan mengeluarkan List nama kategori seperti submit url blog,tips blogger dan lain lain lah.Nah cubalah jangan lah Anda malu malu kat situ (^_^) hehe..

* Hi ada Orang yang berani jawab soalan ini kah .? Anda Pilih Satu Sahaja.


Template Gambar Icon Berubah Sendiri

 
  Hi Blogger & Readers.Hari ini saya ada masalah template pula banyak kali saya ubah suai template ini sampai saya berpuas hati dengannya akan tetapi kali ini saya tidak pun mengubah html mengenai gambar icon yang menjadi kecil.Sebelum ini gambar icon itu bersize medium dan tidak semana mana menjadi kecil pula...Hi..siapa pula yang mengubahnya.? atau kah yang ampunya template ini yang mengubah.? adakah dia boleh masuk Saya punya Blog ini kah.?..

 Kalau begitu susah lah saya nak mengubah mengikut citarasa Saya.Kali ini Saya akan pastikan lagi kalau ada perubahan mengenai template ini.kalau ianya berubah lagi saya akan tukar template yang lain pula,Mungkin Saya akan gunakan template yang kosong supaya tiada perubahan kecuail Saya yang mengubahnya kerana template kosong itu bukan dari milik siapa siapa.(^_^).

* Hi ada Orang yang berani jawab soalan ini kah .? Anda Pilih Satu Sahaja.

Anda Pilih Satu Askar Untuk keluar Dari Peperangan


  Hi Blogger & Readers,Lama sudah Saya tidak buat Animasi di atas ini.Dia Saya panggil Sitam bekas seorang Askar yang berbadan Sado dan telah di berhentikan kerja kerana tidak mematuhi undang undang ketenteraan.Sitam kehidupan dia sebatang kera ( hidup berseorangan ) dengan susahnya dia mendapatkan kerja akhirnya ia menjadi Pencuri yang hebat.

 Dia mencuri Duit 3 billion dari sebuah bank dengan hanya beberapa saat.Wow..(Belum kumpul lagi Animasinya hehe (^_^).tak tau berapa saat.) Ini cerita saya ,jadi senang Saya aturkan 10 saat pun boleh kan.Nah Sitam ini akan beraksi dalam ucing kadayan the movie sebagai pencurii duit yang hebat.Saya belum pasti bila ianya akan siap dan sudah pun  betahun tahun dah ni.Jadi subscribe je lah youtube Saya kat atas tu.

Ok lah...Saya nak tanya pada Anda Blogger & Readers satu Soalan.ini bukan Segmen lah..

"Jika Anda di dalam Peperangan dan ingin hidup keluar dari Peperangan tersebut .Saya sediakan dua Askar":

1) Askar Tamat Latihan (graduate)

2) Askar Berpengalaman Sahaja

Anda perlu Pilih Satu Askar antar (1) dan (2) pastikan Anda Hidup.Beri Penjelasan dan Tinggalkan Jawapan Anda dalam komen di bawah.

* Saksikan DANGDUT ASIK UCING KADAYAN

Apakah Manfaat Kesihatan Buah Durian


Hi blogger & Readers.Hari ini nak berbagi ilmu mengenai buah durian mana tahu ada yang ingin memerlukan.

Durian Fruit Health Benefits :

Increase Immunity
Cure Anemia
Improve Bone Health
Improve Sleep Quality
Maintain Blood Pressuare
Fight Free Radicals
Improve Digestion
Slow the Ageing Effect
Protect from Cancer

Bahasa Melayu.
Manfaat Kesihatan Buah Durian :

Meningkatkan Kekebalan
Penyembuhan Anemia
Meningkatkan Kesihatan Tulang
Meningkatkan Kualiti Tidur
Mengekalkan darah Pressuare
Melawan Radikal Bebas
Meningkatkan Penghadaman
Melambatkan Kesan Penuaan
Lindungi daripada Cancer

*Sumber dari whatsapp From rawforbeauty.com

*Saksikan Ucing menyanyi lagu Sudah Ku Tahu .Animasi Lagu Sudah Ku Tahu Versi Ucing

Harapkan Pagar Atau Pegar Makan Padi


  Hi Blogger & Readers.Betul kah  peribahasa ini "harapkan pegar ,pegar makan padi" di sekolah dulu mana ada perkataan pegar.Tapi kalau di fikirkan memang burung pager makan padi mana ada pagar makan padi pagar itu tidak hidup kan.kalau di maksudkan harapkan pagar,pagar makan padi ialah harapan diletakkan pada bahu seseorang  tapi akhirnya orang itu pula merosakkannya.Tapi memang betul lah burung pegar makan padi.

"dulu-dulu masa zaman sekolah.."harapkan pagar,pagar makan padi"

Yang Betul.."harapkan pegar,pegar makan padi" nah itulah burung pegar.

*Sumber dari whatsapp.@baitulmuslim.com *Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Tinggalkan Link Untuk Blog Kinah

Pengumuman kepada semua blogger di luar sana. Kinah nak mencari bloglist bagi bulan Mac nanti. Dah tak lama dah nak masuk bulan baru. Jadi dengan itu diminta kepada semua untuk meninggalkan link blog. Pemilihan akan dibuat oleh Thahirah. 
Pencarian ini berlangsung sehingga 28/2/2017.
 
Ucing dah tinggalkan Link kat Blog dia.Sesiapa nak tinggalkan Link klik banner atas tu tiada syarat pun.(^_^)

Sudah Sudah lah kau Template


   Hi Blogger & Readers.banyak kali sudah Saya tukar tukar masalah ketidak puas hati Saya mengenai Blog ini.Sudahlah hari itu tukar warna ini pula nak kurangkan gadget pula.Dengan kesibukan ini lah projek Animasi Saya tergendela.Ya kalau perubahan seringkali di ubah ianya tidak anak berhenti di situ sahaja makna nya ianya akan berterusan.

 "Astaghfirullah hal adzim...sudah sudah lah tu..."

  Mengapa Saya mengubah template ini.? kerana kebelakangan ini Traffik blog ini meningkat ke 2k sehari dan satu pun tak ada yang masuk.Jadi Saya pun hairan bin ajaiblah.Sejak itu lah Saya rajin sangat nak ubah Template Blog ini akan tetapi sudah itu,Trafik blog pula yang menurun kembali seperti asalnya.Mmm kena prank ke.? (^_^)

* Imbas kembali Animasi Kegemilangan Saya,Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Mengubah Color Menu Bar Melalui Html


   Hi Blogger & Readears.Selamat datang ke Blog Ucing dan kepada yang baru kenal mari lah follow Blog ini .Blog ucing kali ini mengubah color Menu bar yang sebelum ini berwarna biru muda menjadi warna hitam.jadi nampak Blog ucing kali ini agak Smart sikit.

  Ya dari tahun ke bulan banyak pengubahan dari segi warna tamplate dan layout gadget untuk memuaskan hati Saya ini.Tak tahu lah apa yang Anda nampak di blog ini dapat apa yang Anda mahukan.Nah sekarang warna Menu baru itu sudah berwarn hitam ianya boleh nampak kepada Blogger & Readers yang singgah kat Blog ini.

  Saya ubah warna template ini melalui Edit Html bukan dari Customize Blogger.Jadi agak susah sikit kerana ianya memerlukan teknik untuk mencari Color melalui code html.Jadi apa yang Saya lakukan adalah mencari color dengan "ctrl+f ",saya taip color sahaja lepas tu cari code yang ada hastag (#000000) seperti ini.Copy code ter sebut dan paste ke laman Color Picker Anda akan tahu apakah warna code tersebut.

  Kepada yang tahu mengunakan Html ini memang cepat dia buat lah.Tapi kalau yang seperti Saya ini agak lambat sikit akan tetapi asilnya agak memuaskan.(^_^).Sekarang ini blog ucing memuaskan hati Saya kalau tak puas kena buat lagi.Saya nak cuba betul kah atau tidak mengikut tutorial Blog yang Saya ikuti akan meningkat ........(apa tu).

  Insa Allah kalau semuanya ok.Oklah dia kalau tidak ok kena ubah lagi sampai dia ok.hehehe (^_^).Sekian.

* Berhibur melihat telatah Ucing di youtube.* Subscribe dan Share Video Ucing.

Salt Bae Internet Viral Sensasi 2017


  Hi Blogger & Readers.Kali ini Saya nak cerita sikit je.Kenal tak Orang kat atas gambar ni.? Salt Bae nama jolok di internet dan dia  adalah Chef Turki yang bergaya dengan gaya yang tersendiri.Video nya mula Viral apabila aksi menabur Garam menjadi Viral Sensasi di social media malah telatah yang agak serius dengan cara dia memotong daging membuatkan dia terkenal di internet.Ya lah ini baru pertama kali Saya lihat orang menabur Garam dengan cara bergaya,Biasa bubuh je.(^_^) he he..

  Agak lucu juga di buatnya mungkin ini lah menjadi trademark dia.Mengikut yang Saya baca dari internet dia mempunyai Restaurant sendiri yang bernama Nusr-Et Steak House di london.Nah Aksi yang menabur Garam itu menjadi ikutan media social malah Seleberiti dan Pemain bola sepak pun turut meniru aksi menabur Garam dia Sekarang ini follower instagram nusr_et dia mula meningkat  sampai berjuta follower Wow..

*Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Wordless Wednesday Uk#43 Your Month Of Birth

What is your month of birthday ?.

January - Flirty
February - Rude
March - Smart
April - Angel
May - Funny
June - Romantic
July - Sweet
August - Weird
September - Mad
October - Friendly
November - Angry
December - Cry Baby

* Sumber dari whatsapp.*Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Cara Meningkatkan Blog Dengan Search keywords


  Hi Blogger & Readers.Kali ini Saya buat Tips Blogger mengenai Keywords.Setiap kali Saya masuk blogger pasti Saya akan cek Statistik terlebih dahulu.ini kerana Saya ingin mengetahui peningkatkan post blog dan dari mana Asal Trafik itu ke Blog Saya.

  Mengikut gambar di atas kebanyak keywords pada bulan ini adalah keywords Azam Baru di Blog Saya.Maklumlah Awal tahun baru masih mencari azam yang sesuai untuk mereka.Saya ada membuat Entri mengenai "Apa Azam Baru Tahun 2017 Anda" dan ianya menjadi post popular di Blog Uk.

  Keywords adalah penting untuk para Blogger  meningkatkan Trafik pengunjung melalui Organic search engine seperti Yahoo.com,google.com.msn.com dan bing.com.Mengikut kajian Saya lah (^_^) Tajuk atau Title post mestilah Menarik untuk perhatian kepada pembaca dan yang penting kena kasi Labels sebanyak mungkin mengikut tajuk tersebut.

  Mengikut gambar di atas lagi semua keywords itu adalah dari hasil pencari yang menaip di google.com jadi setiap yang mereka taip akan terpapar di Search keywords di bahagian Traffic sources blogger.Post "Apa Azam Baru Tahun 2017 Anda" yang terdahulu Saya kasi labels "mengenai azam" jadi bot google akan mencari keywords yang sesuai untuk menjadikan Blog Saya tepat melalui keywords tersebut.

Pencari yang menaip keyword "Azam baru " adalah :

azam tahun baru 2017
apa kah azam anda di tahun 2017   
ayat azam baru 2017   
azam 2017 bersama bakal isteri   (^_^)
azam 2017 murid istimewa   
azam baru 2017
azam saya untuk tahun 2017
azam sya memasuki thn baru 2017

Nah kepada yang membuat keyword ini sebagai Tajuk boleh lah buat satu persatu kalau rajin hehehe (^_^) semoga Tips blogger kali ini menambahkan ilmu untuk blogger.yeaa..Selamat tahun baru 2017 Cina pula.

Please Share This * Tonton Stickman Mechanic Vs Evil Stickman.

Cara Kurangkan Gula Dalam Darah Dengan

Infomasi berguna :

Amalkan minuman ini..Saya try dah 5 hari..ini pun Saya tengok kat group sebelah..Jadi Saya pun mencuba.walaupun Saya tidak ada Kencing Manis.tapi tak salah mencuba dan mengamalkan.

* Rendam Bendi dalam 2 ke 3 biji dengan air suam,belah hujung bendi tu ya,rendam malam ,pagi minum.*

Insa Allah boleh kurangkan Gula dalam darah.

Selamat mencuba Sumber dari whatsapp.

# Kongsi kan pada rakan media Social Anda * Tonton Stickman Mechanic Vs Evil Stickman.

Wordless Wednesday Uk#42 Ya Allah Jika Rezekiku

" Ya Allah,

Jika rezekiku di langit
turunkanlah ia

Jika rezekiku di bumi.
keluarkanlah ia

Jika rezekiku lambat
percepatkanlah ia

Jika rezekiku sedikit
perbanyakanlah ia

Jika rezekiku sukar
permudahkanlah ia

Jika rezekiku haram
sucikanlah ia "

*Sumber dari whatsapp.*Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Youtube Subscribe Ucing Cecah 5K Dan Meningkat

Youtube Subscribe Ucing Cecah 5K Dan Meningkat

  Hi Blogger & Readers.Wooww...Tak sedar Saya rupanya Youtube Subscribe Ucing dah cecah 5k dan meningkat.Alhamdulilah tercapai juga sampai 5k Subscribe.Hi tahun baru ini tak banyak Saya buat untuk meneruskan projek Saya ini.kebiasaan tahun yang lepas lepas agak berkobar kobar untuk menghasilkan Animasi ini.

  Mmm tak tahu lah mungkin awal tahun nak bersenang senang dulu tunggu idea dan semangat Saya datang lagi.Ya Animasi projek itu masih Saya buat akan tetapi sedikit sahaja yang Saya buat kerana kesibukan dan keletihan punca idea Saya tengelam.Sejak kebelakangan ini Saya kurang buat Entri untuk Blog ini kerana ingin menumpukan dan mencari Background Musik yang sesuai untuk Ucing kadayan the movie.

  Sambil mencari Musik background saya singgah ke blogger lain yang ada update Entri mereka.Melihat Blogger lain pun seronok juga kerana saya ingin tahu perkembangan mereka melalui Blog.Nah itu sahaja yang saya lakukan setakat ini (^_^).hehe..

  Kepada Blogger yang belum Subscribe Youtube Ucing, boleh lah tekan Subscribe Button atas tu .mudah je semudah ABC dan tak sampai Seminit pun.Anda boleh lihat karya Animasi Saya dalam Youtube tersebut kerana kesemua Animasi Saya upload disana dan Free tengok pula tu (>.<).jangan lupa Share pada Rakan Media Social ya.

* Imbas kembali Animasi Kegemilangan Saya,Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Wordless Wednesday Uk#41 Hadiah Terbaik Untuk Ayah

Apa Hadiah terbaik buat seorang Ayah.?

"Jaga Solat dan tutuplah Aurat dengan sempurna,Jangan heret Ayah ke Neraka.Kesian kat Ayah."

*Sumber dari whatsapp & *Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

The Best Epic Compilation Ms Paint Animations


  Hi Blogger & Readers.Kali ini Saya imbas kembali kehebatan yang di Anugerahkan kepada Saya melalui Animasi Ms Paint.Hanya tinggal Empat Animasi sahaja yang Saya simpan di dalam Youtube kerana sebelum ini ada banyak lagi Saya buat Animasi ini dengan mengunakan Ms Paint.

  Saya masih ingat Animasi yang Saya buat seperti Mirc (chatting),windows,Wrestle mania,The Fast,smoking,chicken alive dan Turbo semua nya Saya buat mengunakan Ms Paint.Masa itu Animasi saya agak popular melalui email sebelum adanya Youtube.Saya agak terkilan juga kesemua Animasi itu hilang begitu saja maklum lah masa itu tidak ada hardisk atau pendrive hanya diskette,mana boleh save Animasi itu kerana Saiz nya begitu besar untuk diskette.

  Sejak ada Youtube Saya mula kembali membuat Animasi Ms Paint ini dan komen komen adalah Positif sehingga ada yang komen untuk mengubah Animasi ini ke Flash .Dari situ lah Saya mula berjinak jinak untuk mengunakan Flash.Alhamdulilah sekarang sudah pun pandai mengunakannya dan Saya membuktikan Animasi Flash di Youtube Saya.

  Gambar di atas adalah Empat Animasi Ms Paint yang masih tinggal di Youtube.kali ini ke Empat Animasi itu Saya satukan untuk Tontonan kepada Anda.Sila Like ,Share dan Subscribe Youtube Lilyrayme.(youtube ucing) (^_^).

*Saksikan The Best Epic Compilation Ms Paint Animations

Segmen Bloglist 2017 itsmelyya.blogspot.my

Hi Ucing Join Segmen ini dan Paling menarik, semua yang komen akan dimasukkan ke dalam bloglist.(^_^).
TARIKH TAMAT

4 JANUARI 2017

Selalu Di Cari

000 pageview perhari (1) 1 juta view (1) 10 (1) 10 pemanang (1) 10 soalan (2) 1000 pageviews (1) 100k pageview (1) 10k youtube pageview. (1) 11 soalan (1) 1st segmen (2) 20 blog menarik 2016 (1) 2015 hari raya (1) 2nd segmen (1) 3 column template (1) 4 soalan dari ucing (1) 40k pageview (1) 40k perday (1) 40k youtube pageview. (1) 40k youtube views (1) 6k subscribers youtube (1) 8888 (1) a good medical quote (1) a touching story (1) achik dan siti nordiana (1) add a youtube subscribe button (1) add gadget (1) add url (1) adsense bankr transfer (1) adsense earning (1) adsense guru (1) adsense payment (1) afi junior indonesia (1) aidilfitri (1) ainulagma blog (1) aiskrim resepi (1) aisyah nyais (1) akim and the majistret (1) aksi cowboy (1) aksi kucing marah (1) aktor terkenal hollywood (1) aku tengah pening (1) alphabet and balloon popper (1) amat bermakna (1) amazing act (1) ampunilah dosa kami (1) anak kuat (1) anak murid (1) anak no (1) anak no 1 (1) anak perempuan (1) anak sekolah (1) anak yang keberapa (1) anda anak no berapa (2) anda berani menjawab (1) anda menjawab (1) angel (1) angry (1) angry cat (1) angry cat extreme (1) animasi bergerak (1) animasi buatan sendiri. (1) animasi frozen ucing (1) animasi guruku tersayang (1) animasi iron man (1) animasi kartun ucing (1) animasi komedi (1) animasi kucing (1) animasi lagu sudah ku tahu (2) animasi lucu (2) animasi menghiburkan (1) animasi musik (1) animasi orang (1) animasi pendek (4) animasi pendek ucing (1) animasi percuma (2) animasi robot (1) animasi sekolah (1) animasi tanpa kata-kata (1) animasi terbaru (1) animasi uk20 (2) animation flash (1) animation frame (1) animation movies (1) animsi buatan sendiri (1) anonymous (1) anonymous comments (1) apa azam baru anda (1) apa dah jadi (1) apa nak buat (1) arti doa ahir dan awal tahun hijriah (1) artis hollywood ucing (1) artis malaysia (1) artis popular hollywood (1) artis terkenal (1) asal bahasa kedayan brunei (1) asal brunei (1) ashalya 2016 (1) askar berpengalaman (1) askar pilihan (1) askar sado (1) askar tamat latihan (1) astaghfirullah hal adzim (1) asyaamin (1) atm machine (1) atm mesin (1) august 2016 (1) aurat lelaki dan perempuan (1) aventador (1) aventador lp700-4 (1) awak anak no berapa (1) awak nampak tak (1) awek tudung (1) awesome blog (1) awesome blogger (2) ayam berkokok harimau (1) ayam masak (1) ayuimsyirah (1) azam 2017 (2) azam baru (1) azhafizah.com (3) baby kick (1) baby sleep (1) baby sleep positions (1) babyshambles (1) baca dan singgah (1) baca nota (1) bacaan alphabet (1) back to square one (1) background color template (1) backlink (2) backlink ke entry (1) backlink ke sini (1) bad mood (1) bagaimana cara (1) bagaimana cara membuat blog (1) bagaimana nak unfollow blog (1) bahasa dari cina (1) bahasa kadayan (1) bahasa melayu (1) baitulmuslim.com (1) balloon popper video (1) balloon video (1) balloon youtube (1) bangsa cina (1) Banner Blogger ku (1) banyak duit buat (1) banyak minum coffee (1) banyakkan minum air (1) baru tahu (1) batman suit (1) bbq2017 (1) beautiful of iman (1) beauty and health tips (1) beeha bloglist (1) beg jenama (1) beg tangan (1) beg tangan wanita (1) beg wanita (1) begdompet kering (1) belajar dari kesilapan (1) beli barang (1) beli tudung shawl (1) belog urang brunei (1) benda mainan (1) berani menjawab (1) bercorak komedi (1) beri pandangan (1) berisalam di rumah kosong (1) berita terkini (1) berjenaka (1) berkarya (1) berkerja (1) berlaku kemalangan (1) berlangsung (1) berniaga (1) bersalaman (1) bertenang (1) bertindak ganas (1) bertuah punya budak (1) bertudung cantik (1) besar pahalanya (1) best ping a blog (1) betul kah (1) biar betul (1) biar gambar berbicara (1) biarlah rahsia (1) biarlah rahsia dulu (1) bidang sukes (1) bila jadi jutawan (1) bila nak kaya (1) binatang tersembunyi (1) blog 2017 (1) blog active (1) blog adik (1) blog aina (1) blog animasi (1) blog babyshambles (1) blog blogger ku submit (1) blog brunei (1) blog cik zue (1) Blog Cinta Itu Indah (1) blog entri (1) blog for beginner (1) blog id (1) blog kaklong (1) blog kinah (1) blog ku romantik (1) blog music (1) blog orang brunei (2) blog rakan (1) blog search (1) blog seindah cerita (1) blog terhebat (1) blog tips (1) blog ucing (2) blog ucing 100k pageview (1) blog uk (2) blog url (1) blog url tersenarai (1) blog yang bertuah. (1) blogger (3) blogger award (1) blogger award 2017 (2) blogger beraya (1) blogger bertuah (2) blogger brunei (3) blogger fae (1) Blogger Ku (3) blogger ku logo (1) blogger mellya (1) blogger muslimah (1) blogger pages (1) blogger pandai memasak (1) blogger perihatin (1) blogger pintar (1) blogger sunshine award (1) blogger tag award (1) blogger unnianje (1) bloggerku (2) bloggerku logo (1) bloglist (3) bloglist 2015 (1) bloglist 2016 (3) bloglist 2017 (2) bloglist aina (1) bloglist apirl 2017 (1) bloglist august (1) bloglist blog (1) bloglist blogger (1) Bloglist by DyaNadia Reza (1) bloglist by nieyl (1) bloglist julai & ogos (1) Bloglist Jun-Ogos 2016 (1) bloglist kinah (1) bloglist miss banu (1) bloglist november (1) bloglist segment (1) bloglist sept & oct. (1) bloglist september (1) bloglist serta merta (1) bloglist ucing (1) bloglist uk (1) blogroll (1) blogspot id (1) blogwalking (1) blogwalking 2016 (3) Blogwalking ceria (1) blogwalking dan follow (1) blogwalking free animation (1) blue navy (1) boleh bincang (1) boleh jalan kah (1) bosan (1) brick illusion (1) browser title (1) bruce lee (1) brunei (1) brunei animasi (1) brunei animation (1) brunei blogger (1) brunei blogspot (1) buah durian (1) buat aiskrim.aiskrim goreng (1) buat blog (2) buat blogspot (1) buat chandelier (1) buat duit (1) buat duit internet (1) buat projek (1) budak (1) budak nakal (1) budak nakal samseng (1) budak sekolah lari (1) bukhari muslim (1) buku (1) buku cerita (1) buku masakan (1) buku recipe (1) bulan ramadhan (1) bulatan merah (1) bunga mawar merah (1) bunga untuk blogger (1) burung pegar (1) by hani rahman (1) cabaran animasi (1) cabaran paling bahaya (1) cara cari duit (1) cara cari duit dengan adsense (1) cara code html (1) cara html (1) cara membuat blog (1) cara membuat blog cepat (1) cara membuat robot (1) cara menghindari virus zika (1) cara mengubah color template. (1) cara mengubah gambar (1) cara meningkatkan traffic blog (2) cara meningkatkan traffic pengunjung (1) cara meningkatkan trafik blog dengan cepat (1) cara meningkatkan youtube subscribe (1) cara menukar title (1) cara menyimpan url (1) cara mudah (1) cara mudah membuat blog (1) cara nak follow blog (1) cara pakai samping (1) cara pemakaian samping di hari raya (1) cara tukar tajuk (1) cara vokal dan pitching (1) cari blogger (1) cari dengan kawan (1) cari duit di internet dengan mudah (1) cari duit internet (1) cari duit internet dengan blog (1) cari duit internet tanpa modal (1) cari teman baru (1) cari ular (1) carian google (1) carta tajuk novel (1) cashout adsense (1) cat meme (1) cd part a part b (1) ceria bahagia (1) cerita anak sekolah (1) cerita ayam dan kucing (1) cerita kanak kanak (1) cerita komedi (1) cerita lawak (1) cerita melayu (1) cerita merapu (1) cerita pasal hantu (1) cerita pendek (1) cerita sikit (1) cerita teladan (1) chandelier ruang tamu (1) change image (1) chat sama kucing (1) chat sama ucing (1) chicken alive (1) cik kejupenyet (1) cikgu (1) cikgu baca buku (1) cikla punya blog (1) ciklapunyabelog (1) cimb bank atm (1) cinta itu indah (1) cinta tidak direstui (1) cintailah ibu (1) citarasa blog (1) cium tangan (1) coffee atau kopi (1) color menu (1) color picker online (1) color tool (1) comedy animation (1) comedy hari ini (1) comel (1) compilation animations (1) congrate (2) contoh nabi s.a.w melayani isteri (1) copy and paste (1) copy code (1) copy script (1) copy segmen (2) corak batik (1) coretanku (1) costume batman.costume superheroes (1) cover animasi (1) cowboy animation (1) cry baby (1) cuba test memori anda (1) cucur pisang (1) cukup sampai disini sayang (1) cure anemia (1) custom elsa and olaf (1) custom frozen (1) cuti (1) dalam fikiran kanak-kanak (1) dalam hati ada taman (1) dalam mesyuarat (1) damn fast damn furious (1) dangdut (1) dangdut asik (1) dari whatsapp (2) darth vader starwars (1) dashboard blog (1) dato seri vida (1) dectective hebat (1) dengar lagu (2) diari (1) diari lelaki (1) diari perempuan (1) diari rahsia (1) diet (2) dinding bata (1) doa akhir awal tahun hijrah (1) dompet duit (1) drama (1) dramatic music (1) drift (1) drifting (1) duduk bersila (1) duduk bersimpuh (1) duduk sopan (1) duit (1) duit $1000 (1) duit 3 billion (1) duit adsense saya (1) duit atm (1) duit bank (1) duit banyak (1) duit belanja (1) duit besar (1) duit mula kering (1) dulu dan sekarang (1) dunia bloging (1) dunia dan akhirat (1) durian crepe (1) edaran zaman (1) email dan subscribe (1) emosi terganggu. (1) encik sotong (1) end of year (1) endofin (1) engine (1) engine f1 (1) engine formula 1 (1) engkau berikan (1) enttry dan backlink (1) epic battle (1) eratkan silaturrahim (1) esok kaya (1) expectation and reality (1) f1 engine (1) facebook dan whatsup viral (1) family blogger (1) family kids toys.kids toy channel (1) fast (1) fast & furious (1) fast and furious (2) fast and furious franchise (1) fast and furious ms paint (1) feb 2016 (1) feb mac 2016 (1) feed rss atom (1) fesyen tudung (1) fi hifzillah (1) fieyqa adelova (1) fight radical (1) filem cerita hindustan (1) finalized earnings (1) find snake (1) first segmen (2) fix blogger (1) fixed blog (1) flash animation (1) flirty (1) follow blog (6) follow blog kongsi resepi (1) follow blog ucing (1) follow blogger (1) follow blogger ku (1) follow facebook anda (1) follow google community (1) follow google plus (1) follow segmen (1) follow twitter ucing (1) follower blogspot (1) follower button (2) formula 1 car (1) forum iklan (1) free animation (1) free blog list (1) free gift (1) free phone (1) free templates (1) fried ice cream (1) friendly (1) frozen elsa and olaf (1) fulltime dan part time blogger (1) funny (1) funny meme (1) g+ communities (1) gadget blog (1) gadget follower (1) galaxy note (1) gambar animasi (1) gambar hilang (1) gambar hutan (1) gambar icon template (1) gambar illusion. (1) gambar kucing (2) gambar kucing lucu (2) gambar perempuan (1) gambar robot (1) gambar ucing kadayan (1) gambar uk (1) ganti kertas (1) gasing terbang (1) gelagat orang (1) gempar dalam sehari dapat sejuta (1) gerenti meletop (1) giant doraemon (1) giftaway (1) giveaway (1) giveaway 2016 (1) global rich list (1) gollow blog (1) good bye (1) google + community (1) google blog ping (1) google bot (1) google plus community (3) google plus follower (1) google search (1) gosip tempatan (1) gunakan carta ini (1) guru guru (1) guruku tercinta (1) guruku tersayang 2015 (1) guruku tersayang cover animasi (1) guruku tersayang dengan lirik (2) guruku tersayang lirik betul (1) hadiah (1) hadiah guru (1) hadiah pemberian (1) hadiah terbaik (1) hadiah untuk ayah (1) hadiah untuk bapa (1) hairan bin ajaib (1) haji berkali kali (1) Hampir masa (1) hampir tamat (2) handsome and beautiful people (1) hanya perlu klik button (1) harapkan pagar (1) hari bersejarah (1) hari guru (1) hari raya 2016 (1) hari raya aidilfitri (1) harta benda doa dunia akhirat (1) hati budi (1) hati ibumu (1) health ageing effect (1) health benefits (1) hello kitty (1) hello sunshine (1) helmet robot (1) hi duit duit (1) hidden words in the picture (1) hidup keluar dari peperangan (1) hilangkan kemerahan mata (1) hip hip horray (1) hodoh ke cantik (1) home blog (1) homemade animtions (2) homemade iron man (1) hormat (1) hormon manusia (1) hp (1) html publish (1) hutan (1) hutan animasi (1) i don't understand (1) ibu bapa (1) ibu dan bapa (1) idea datang (1) idea recharge (1) ig (1) iklan thailand (1) iklan tv (1) ikut urutan (1) imaginasi otak (1) imbasan (1) impain saya (1) impian dalam hidup (1) improve health (1) increase website traffic (1) increase youtube subscribe (1) indah rasanya (1) informasi blog (1) internet website (1) invisible gun (1) irama melayu (1) iron man ms paint.iron man animation (1) iron man video (1) ironman mspaint (1) jadi batman (1) jadi dectective (1) jadi juri (1) jadi supporters (1) jadilah seperti (1) jadilah seperti rashid (1) jadilah seperti ucing (1) jaga solat (1) jan 2016 (1) janggal (1) january 2016 (1) jawab soalan cikgu (1) jawan 11 soalan (1) jawapan 4 soalan dari ucing (1) jawapan 5 soalan dari ucing (1) jawapan teka teki benda (1) jawapan teka teki benda 2 (1) jembatan (1) jembatan tranformasi (1) jembelog (1) jenaka blog (1) jenis kain (1) jenis tudung (1) jika berlaku kebakaran kereta (1) jika di bumi (1) jika rezekiku (1) jin di rumah (1) jin duduk di pintu (1) jmbelog (2) join blogger ku (1) join ramai ramai. (1) jom (1) jom bercontest (1) jom berkenalan (1) jom tambah follower (1) juara ajl 30 (1) jumlah follower (2) jumlah penonton (1) jun 2016 (1) kadayan (1) kadayan brunei (1) kain (1) kain batik (1) kak ros upin dan ipin (1) kaki pukul nobita (1) kalau aku kaya (1) kanak (1) kanak kanak (1) kanak people (1) karaoke (1) karaoke sudah ku tahu (1) karaoke terima kasih guruku (1) karaoke youtube (1) kartun kedayan (1) kasih ibu (1) kasih sayang (1) kata kucing (1) kaumm cinta (1) kaya (1) kaya telur keju (1) keamanan (1) kebaikan (1) keberanian (1) keberkatan (1) kedayan jerudong (1) keharmonian rumah tangga (1) kejayaan 2017 (1) keluarkan duit adsense (1) kembali ke projek (1) kenangan manis (1) kenangan manis 2015 (1) kencing manis (1) kencing tak lawas (1) kereta mewah (1) kerja malas (1) kerja susah (1) keropok moni.pakai tudung (1) kertas misteri (1) kesihatan (2) kesihatan mata (1) kesusahan (1) kewarasan otak.jawab dengan spontan (1) keyword google (1) keyword lucu (1) keywords for blog (1) keywords untuk blog (1) khas buat guru (1) khasiat peluk (1) kicau (1) kids toy channel (1) kids toys videos (1) kita bincang dulu (1) klinik swasta (1) koboi (1) komedi melayu (1) komedi memori berkasih (1) komedi tanpa suara (1) komen pun susah (1) komputer handphone (1) kongsi (1) kongsi resepi (9) kongsi resepi masakan blogger (1) kopi (1) kostum ironman (1) kostum lucu (1) kostum superhero (2) kotak (1) kucing (1) kucing boleh bercakap (1) kucing comel (1) kucing hitam (1) kucing kuat (1) kucing marah (1) kucing menari dan menyanyi (1) kucing menjawab (1) kucing terbang (2) kunjungan blog (1) kurang asam (1) kurangkan gula dalam darah (1) lafu sia chandelier (1) lagu epic (1) lagu hari guru (1) lagu hari raya (1) lagu kanak (1) lagu lagu dangdut (1) lagu let it go (1) lagu memori berkasih karaoke (1) lagu potret akim (1) lagu projector band (1) lagu projektor band (1) lagu smule (1) lagu sudah ku tahu (1) lagu sudah ku tahu karaoke (1) laksatah join segmen (1) lamborghini (1) lamborghini aventador (1) lari dari tanggung jawab (1) lawak komedi (1) lawak main bola (1) layot gadget (1) lemah (1) let it go frozen (1) letak url (1) lilyrayme (2) link entry (1) link ke blog (1) lintang pukang (1) list nama kategori (1) list of blog (1) look for hidden words (1) lucu habis (1) macam mana masukkan gajah (1) mad (1) magik imaganasi (1) main games (1) mainan anak (1) makan malam 2017 (1) makan roti (1) makhluk aneh (1) maldives (1) malek rizuan (1) mari bercerita (1) masa (1) masa kecedraan (1) masak kegemaran (1) masak sup ayam (1) masalah rabun (1) masalah sembelit (1) masalah stress (1) masih berlangsung (1) masukan ke (1) masyarakat cina (1) masyarakat melayu brunei (1) mata silau (1) mau kaya (1) mawarassufi (1) mechanic vs evil stickman (1) melalui email (1) melalui internet (1) melayani isteri (1) meletop (1) melukis (1) membaca novel (1) member blogger (1) membuat animasi 2d (1) membuat projek terbantut (1) membuat robot (2) meme (1) meme kucing (1) meminta minta (1) memori berkasih nana dan (1) memori berkasih ucing kadayan (1) memori kuat (1) menabur garam bergaya (1) menahan nafsu (1) menambah (1) menambah follower (1) mencari 10 pemenang. (1) mencari ayat di gambar (1) mencari blogger (1) mencari bloglist (2) mencari idea (1) mencari idea itu dengan (1) mencari rezeki (1) mencecah 6k subscribers (1) menceriakan majlis (1) menerima award (1) mengambil duit (1) mengandungi vitamin a (1) mengeluh apabila susah (1) menghasilkan animasi (2) mengubah menu pages (1) mengubah template (1) menguji memori anda (1) mengunakan code html (1) mengunakan layer (1) meningkat youtube subscribe (1) meningkatkan blog dengan keywords (1) meningkatkan follower (1) meningkatkan pagerank (1) menjadi jutawan (1) menjadi orang kaya (1) menonton animasi pendek (1) menu tajuk (1) menukar (1) menulis novel (1) menunaikan haji (1) menunjukan (1) mercedes 500sl (1) mercedes benz (1) mercedes transform (1) merosakan penglihatan (1) mesyuarat ahli (1) mesyuarat office (1) mialana segmen (1) minta maaf (1) minum minum (1) minum pagi (1) minum petang (1) minuman kegemaran (1) minuman manisan (1) Mirc (chatting) (1) miss banu (1) miss banu story (1) miss zyaroses (1) misteri perubahan (1) misteri template (2) mobile phone di carpet (1) mohd noor shawal (1) month of birthday (1) mood baik (1) most angry cat (1) most wanted (1) most wanted vs invisible gun (1) motor transformer (1) mouse computer (1) mouse tetikus (1) mozilla firefox update (1) ms paint animation (1) ms paint computer program (1) mudah (1) mudah tanpa random org (1) mujur ada pamoga (2) muka ucing kadayan (1) murah rezeki (2) murni alysa (1) murni alysa blogspot (1) musik background (1) mute music from blog (1) my blog (1) my feeling (1) my mood (1) nafsu dan akal (1) naik angin (1) najihah (1) nak bloglist (1) nak buat apa (1) nak cantik (1) nak cari duit (1) nak follower blog (1) nak join (1) nak join bloglist (1) nak join segmen (1) nak kaya (1) nak syok (1) nak ucapan hari raya (1) nak url (6) nak url ucing kadayan (1) nama anak (1) nama anak anda (1) nama baik untuk anak anda. (1) nama binatang (1) nama duduk (1) nama nama anak zaman sekarang (1) nampak mobile phone di carpet (1) nasi goreng (1) nasi goreng special (1) nasi katok (2) nasi katok brunei (1) nasi sedap (1) negative komen (1) neraka (1) new logo (1) nieylanadia (1) no 8 (1) nobita doraemon (1) nota cinta (1) nota rahsia (1) novel bestseller (1) november 2016 (1) november bloglist 2016 (1) nurse klinik swasta (1) nusr et steak house (1) obesity (1) oct 2016 (1) ohsem bloglist (1) Oktober Blog Seindahcerita (1) ombak bergigi (1) orang asia (1) orang brunei (1) orang gila main bola (1) orang hebat (1) orang kedayan (1) orang tua (1) page terbaru (1) pagevie youtube 2000 perday (1) pageview meningkat (1) pageviews (2) pageviews 1000 + perhari (1) pageviews youtube uk cecah 1000 (1) pahala (1) paint (1) pakai kosmetik (1) pancaindera (1) pandangan mesyuarat (1) pantun ibu (1) pasaraya giant (1) peaceful blogger (1) pejam celik (1) pelajaran agama (1) pelbagai hormon (1) peluk mesra (1) pelukan (1) pemakaian spender (1) pembedahan plastik (1) pemilihan blog .segmen bloglist mac 2017 (1) peminat ucing (1) penampakan (1) penampakan 2016 (1) penampakan bulatan merah (1) penampakan gambar (1) penampakan lebih jelas (1) penampakan makhluk (1) penampakan nyata (1) penampakan zoom (1) penawar penyakit (1) pencapaian terbaik (1) pencarian bloglist (3) pencarian bloglist 2016 (4) pencarian bloglist 2017 (2) Pencarian Bloglist Bulan Julai (1) Pencarian Bloglist Hanah's Blog (1) pencarian bloglist theathra (1) pencarian gambar ucing (1) pencarian google (1) Pencarian Pertama (1) pencipta melly goeslaw (1) pencuri bank (1) pencuri hebat (1) pencuri pintar (1) pendapat blogger (1) pengalaman lucu (1) pengalaman pahit (1) pengedar shaklee (1) penghantaran melalui email (1) penghujung puasa (1) pengunjung blog (1) pening kepala (1) penutup cerita (1) penyakit emosi (1) people in movie (1) perempuan melayu (1) pergaduhan (1) peribahsa melayu (1) peristiwa blogger (1) perkembangan blogger (1) permainan fokus (1) permainan fokus warna. (1) permainan otak (1) perserta terhebat meneka (1) perubahan dan penantian (1) ping (1) ping a blog (2) ping blog (1) ping your blog (1) pintar menjawab depan mata (1) pivot animator (1) point arrow (1) pokka coffee gold (1) pokoknya mesti di tebang (1) popular (1) popular dari hollywood (1) popular posts (1) post melalui email (1) post tak muncul (1) posts and comments (1) projek animasi (1) projektor band (1) projektor band sudah ku tahu (1) promosi animasi (1) promote my blog (1) protect from cancer (1) puasa (1) puasa ramadhan (1) puding susu jelly (1) puding susu jelly dan milo (1) puzzal (1) qu puteh produk (1) que (1) ragam pemain bola (1) rakan blogger (2) rakan jawab (1) ramadhan (2) random org (2) random org bloglist (1) raya aidilfitri (1) raya tahun 2016 (1) recent posts (1) recharge idea (1) recipe (1) recipes (1) rehat dulu (1) resepi (1) resepi agar agar (1) resepi ala kampung (1) resepi anda (1) resepi buatan sendiri (1) resepi cek ungu (1) resepi explore (1) resepi ikan (1) resepi ikan masin (1) resepi lama dan baru (1) resepi makanan (1) resepi masakan (2) resepi masakan melayu (1) resepi masakn percuma (1) resepi mawarassufi (1) resepi msvelentine (1) resepi roti kaeges ucing (1) resepi roti sedap (1) resepi sambal (1) resepi sambal ikan masin (1) resepi sambal sardin (1) resepi sedap tanpa garam (1) resepi sehat (1) resepi sotong (1) resepi sotong dalam tin. (1) resepi sotong rex ala kampung (1) resepi udang galah (1) resepi udang galah freestyle (1) restore template (1) retweet youtube (1) rezeki dan usaha (1) rezeki dari langit (1) rezeki haram (1) rezeki ku dari (1) rezeki lambat (1) robot baik dan jahat (1) romantic (1) rombakan bloglist (1) roti dengan kaya (1) rotikaya (1) roundhouse kick (1) rude (1) rukuk bertasbih (1) rumah (1) rumah moden (1) rumah sewa (1) run in the family (1) sado jadi lembut (1) sahabat (1) sahut cabaran blogger (1) sakit mata kalau (1) salam (1) salam subuh (1) salt bae (1) salt bae real name (1) salt bae restaurant (1) sambal ikan (1) sambut hari lahir (1) sambutan hari guru (2) sambutan hari guru brunei (2) sambutan ulangtahun (1) samping untuk hari raya (1) samseng (1) samseng gangster (1) samseng perlumbaan (1) samsung galaxy note edge (1) samsung or iphone (1) santai santai (1) satu dinar (1) saudara blogger (1) say it alphabet (1) say the alphabet (1) saya sayang blog saya (1) sayidahnapisah (1) sayidahnapisah.com (1) scene animasi frozen (1) script html (1) scroll button.fly up button (1) search engine optimization (1) search keywords (1) secret diary (1) sedekah (1) sedekah berjuta (1) sedikit ilmu (1) segman animasi (2) segmen (1) segmen #familyblogger (1) segmen 12 jam (1) Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com (1) segmen 2017 (3) segmen animasi (33) segmen april 2017 (1) segmen berkenalan (1) segmen berlangsung (1) segmen blogger (6) segmen bloglisr nurzulfa (1) segmen bloglist (10) segmen bloglist 2016 (9) segmen bloglist 2017 (3) segmen bloglist azhafizah.com (1) Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 (1) segmen bloglist december (1) segmen bloglist lagi (1) segmen bloglist november 2016 (1) segmen blogwalking (2) segmen blogwalking 2016 (2) segmen blogwalking 2017 (1) segmen blogwalking ceria bahagia (1) segmen bulan mac dan april 2016 (1) segmen bulan november (1) segmen copy paste (1) segmen dis 2016 (1) segmen follower 2017 (1) segmen guruku tersayang (1) segmen kilat (1) segmen lebaran (1) segmen mei 2107 (1) segmen memori berkasih ucing (2) segmen mialiana (1) segmen mudah (2) segmen mudah.syarat segmen mudah 2017 (1) segmen orang brunei (1) segmen pencarian bloglist 2016 (2) Segmen Pencarian Bloglist 2016 Bersama Kimmie (1) Segmen Pencarian Bloglist Bulan Jun (1) segmen rutin (1) segmen segmen blog (1) segmen singkat (1) segmen soalan (1) segmen soalan blogger 2017 (1) segmen supporters (1) segmen tahun baru (1) segmen terbaru (1) segmen tonton (4) segmen tonton sudah ku tahu (1) segmen tonton uk20 free gift (1) segmen ucing (3) segmen ucing 2017 (1) segmen ucing kadayan (3) segmen ucing mencari binatang (1) segmen ucing nak url3 (1) segmen untuk bloglist (1) segmen yand dinantikan (1) segmenb 2017 (1) segment animasi (2) segment blogwalking (2) segment terbaru (1) seindah cerita (1) seindahcerita (1) sejuta view youtube (1) sekelip mata siap (1) sekolah melayu (1) sekolah rendah brunei (1) selalu buli (1) selamat hari guru (2) selamat hari jadi (1) selamat hari raya (3) selamat tahun baru 2017 (1) selipar jepun (1) selslu stress. (1) seluar dalam (1) semangat berkobar (1) semua masuk (1) senang (1) senarai blog (3) senarai blog list uk (1) senarai blog url (1) senarai bloglist (2) senarai pencarian gambar ucing (1) senarai perserta segmen ucing (1) senarai terkaya dunia (1) senarai tonton sudah ku tahu (1) senarai tonton uk20 free gift (1) senarai ucing mencari binatang (1) senarai ucing nak bloglist (1) senyum (1) senyuman cantik (1) seo (1) seo google (1) seo submit (1) seorang budak (1) seorang ibu (1) sering kelaparan (1) seringkali (1) sesi julai (1) sesuci lebaran (1) setahun jagung (1) setangkai bunga (1) sewa rumah (1) share animasi (1) share button for website (1) share resepi (1) share youtube videos (1) sheila inspire (1) shikin razali blog (1) shoping (1) siapa mengubah template (1) sifat anak anda (1) sifat kuat anak anda (1) sikap malas (1) silaturahim (2) silau telefon bimbit (1) singgah beraya (1) singgah blog (1) sketsa bulan puasa (1) sketsa puasa (1) sketsa ramadan (1) skrin komputer (1) skrip drama tv (1) smart (1) smartphone (1) smoking (1) soal jawab (3) soal rakan (1) soalan agama (1) soalan cepumas (1) soalan dari ucing (1) soalan dari ucing.tag ucing (1) soalan di temuduga (1) soalan gajah (2) soalan jawab (1) soalan mahal (1) soalan saya (1) soalan teka teki benda (1) social media saya (1) software flash (1) software pivot (1) solat beribu rakaat (1) sopan santun (2) spender dipakai superhero (1) spender superhero (1) start menu (1) start menu template (1) stickman (2) stickman animation (2) stickman fight scene (1) stickman video (1) stickman with flash (1) sticky note software (1) subaru drift (1) submit blog url (1) submit resepi anda. (1) submit url (1) submit url blog (2) subscribe (1) subscribe 3k (1) subscribe meningkat (1) subscribe my youtube (1) subscribe now (1) subscribe ucing videos (1) subscribe youtube (1) subscribe youtube ucing (1) sudah ku tahu versi ucing (1) sudah sudah lah tu (1) sujud bersyukur (1) sukar tidur malam (1) sultan brunei ke 5 (1) sumber dari whatsapp (1) sunshine blogger award (1) super kucing (1) super uk (2) superhero costume (1) support blogger (1) supporters blogger (2) suprise act (1) susah (1) susah menaikkan traffic blog (1) susah nak (1) suyrga bukan milikmu (1) sweet (1) swift code (1) sya mimie (1) syarat syarat mudah (1) syf deansyarat penyertaan senang (1) tag line qu puteh (1) tag ucing (3) tahniah (1) tahniah youtube (1) tahukah anda.? (1) tahun 2016 (2) tahun baru 2016 (1) tahun baru 2017 (1) tahun baru cina (1) tahun baru cina 2017 (1) tahun hadapan (1) tahun hijrah (1) tahun lepas (1) tajuk blog (1) tajuk novel (1) tak tahu nak buat apa (1) tambah follower (1) tambah kawan blogger (1) tanah kubur (1) tanggung jawab ibubapa (1) tangkap rama rama (1) tanpa paksaan (1) tanpa random.org (1) target 100k pageview (1) target 40k pageview (1) tarian bangla (1) tarian beruk (1) tarian kebudayan baru (1) tarian raver (1) tarian ular (1) tarian viral (1) tarikan pelancong (1) tauliah dan pengalaman (1) teacher days (1) teh tarik (1) teka gambar (1) teka teki (1) teka teki benda (1) teka teki benda 2 (1) teka teki benda uk2 (1) tekan banner (1) teknologi baru (1) teknologi media masa (1) tempek (1) template (1) template baru (1) template berubah (1) template blog (1) template code (1) template kosong (1) template milik (1) template terbaru (1) tempuh dan ketabahan (1) terasa banga (1) tercapai impian (1) tergamak kah (1) terima kasih cigku (1) terima kasih cikgu (3) terima kasih cikgu versi karaoke (1) terima kasih guruku (1) terima kasih guruku lirik betul (1) terjah (1) terjah bloglist (1) terjebak (1) termahsyur (1) terunggul (1) test eyesight (1) test mata anda (1) tetikus (1) thahirah (1) the best ms paint animation (2) the boy and the cat (1) the bus (1) The Fast (1) the fast and the furious (1) theathra blog (1) tidak mustahil (1) tidak salah mencuba (1) tidolah mana tahu esok cantik (1) tidurlah mana tau esok kaya (1) tiga billion (1) time square usa (1) tinggal sehari (1) tinggalkan facebook anda (1) tinggalkan link blog (2) tinggalkan twitter anda (1) tinggalkan twitter anda.youtube ucing (1) tinggalkan url (1) tingkatkan follower (2) tingkatkan trafik (1) tips and tricks (1) tips blog (1) tips blogger (43) tips blogspot (1) tips kecemasan (1) tonton animasi (14) tonton animasi online (1) tonton drama korea (1) tonton online (1) tonton percuma (1) tonton secara fresh (1) tonton ucing (1) tool yang boleh digunakan (1) toturial button (1) touching story (1) traffic (1) traffic blog (2) traffic tool blog (1) tree snake (1) tron aventador (1) tudung bawal (1) tudung fareeda (1) tudung perempuan (1) tudung terkini (1) tukar template (2) tukar template background (1) Turbo (1) turki chef (1) turkish chef (1) tutorial blog (1) tutup aurat (1) tutup mata anda dan taip (1) twitter ucing (1) ubah template (1) ubahsuai Blog (1) ubat panadol (1) ucapan aidilfitri (1) ucapan istimewa (1) ucapan selamat hari raya (1) ucing berkaraoke (1) ucing frozen (1) ucing kadayan (1) ucing kadayan substitle (1) ucing kadayan the movie (1) ucing kadayan youtube (1) ucing let it go (1) ucing nak bloglist (1) ucing nak try (1) ucing nak url (2) ucing nak url 2 (2) ucing nak url 3 (1) ucing tag (1) ujian tuhan (1) uk (1) uk 2 zero (1) uk back to the future (1) uk projek year 3 (1) uk20 (1) uk20 animation (1) uk20 the bus (1) ulangtahun perkahwinan. (1) ular di pokok (1) unfollow blog (1) untuk isterimu (1) untuk istri (1) update blog (1) update post entry (1) url blog (1) url home blog (1) usaha dan impian (1) usaha mempelajaran (1) user id (1) usia (1) using html color codes (2) versi ucing (1) video animasi (1) video pendek (2) video permainan (1) video ucapan hari raya dari uk (1) video viral sensasi (1) vin diesel (1) viral (2) viral picture (1) virus zika (1) vitamin shaklee (1) waktu malaysia (1) waktu petang (1) walhal (1) wang ringgit (1) wanita berhijab (1) wanita solehah (1) wanita terhebat (1) warna kain (1) weird (1) what you give you get back (1) who can comments (1) widget follower (1) windows (1) with scroll blog (1) wordless (1) wordless wednesday uk (45) world record (1) wow (1) Wrestle mania (1) ya (1) ya allah (1) yaya cendana (1) ye ke (1) youtube 10k perday (1) youtube animation (1) youtube animation channels (2) youtube button (1) youtube pageview (2) youtube pageview 2000.meningkat pageview youtube (1) youtube pageviews (1) youtube subscribe (6) youtube subscribe 4k (1) youtube subscribe 5k (1) youtube subscribe animation (1) youtube subscribe cecah (1) youtube subscribe live (1) youtube subscribe me (1) youtube subscribe video (1) youtube subscribers (1) youtube subscribers button (1) youtube ucing (1) youtube ucing kadayan (1) youtube uk (1) youtuber blog (1) youtubian (1) zaman berubah (1) zaman kanak kanak (1) zaman kegemilangan (1) zaman sekolah (1) zika virus mosquito bite solution (1) zoom gambar (1) zoom picture. (1)